{ "title": "Bebeğin Kakasının Yeşil Olması", "image": "https://www.yesil.gen.tr/images/bebegin-kakasinin-yesil-olmasi.jpg", "date": "20.01.2024 06:30:52", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
BebeğinKakasınınYeşilOlması, Bebekler dünyaya ilk geldikleri dönemden itibaren bir kısım enfeksiyonlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Yapılan araştırmalarda bebeğin bedeninin zayıf olması nedeniyle bakteri ve virüslere karşı bünyeli zayıftır. Bu nedenlerle bebek rahatsızlandığı taktirde ağlama, aşırı terleme, ateşleme ve dışkıda bulunan renk değişikliği sayesinde çocuğun rahatsızlık türü tespit edilmektedir. Uzman hekim çocuktaki rahatsızlığı tespit etmek amacıyla bir kısım tahliller yaptığı çokça gözlemlenmiştir. Bebeklerin kakasının yeşil olması bebeğin tüketmiş olduğu besinler ve dışkının sert ya da çıvık vaziyette olmasına bağlı olarak Uzman hekimler tarafından değerlendirilmektedir. Bebeklerin dışkısı farklı renk ve yumuşak ya da sertlikte olduğu görülebilir. Bebek maması ile beslenen bir bebeğin kakası; sarı, kahverengi, bronz renkte olabilir. Hakeza Anne sütü ile beslenen bir bebeğin dışkısının hardal sarısı renkte olduğu gözlemlenmiştir. Yeşil dışkı ise bebeğin beslenmesi, hastalanması gibi nedenlerden dolayı oluşmuş olabilir.

Bebeklerde NormalYeşil Kaka

Bebek normal besinler ile beslenmesi halinde katı gıdaların etkisi ile kakanın rengi değişmektedir. Bebeğin tükettiği besinle orantılı olarak bebeğin kakasının kıvamı ve renginde değişiklik olabilir. Bebeğin tükettiği yeşil boyalar ve ıspanak gibi yeşil sebzelerin püreleri dışkının yeşil renkte olmasına neden olmaktadır. Hakeza çok fazla şeker tüketilmesi ve nişasta tüketimine bağlı olarak bebeklerde kakanın yeşil renkte olmasına neden olabilmektedir.

Enfeksiyonlardan Kaynaklı Bebeğin Kakasının Yeşil Olması

Bebeklerin anne sütüyle birlikte tükettiği bebek mamalarının içinde bulunan fazla demir bebek kakasının koyu yeşil veya sıvı yeşil halde olmasına neden olabilir. Bebekler kimi durumlarda dışarıdan ağız yoluyla almış oldukları zararlı mikroplar nedeniyle sindirim organlarında bir kısım bakteri ve mikroplar oluşmaktadır. Bu mikoplar zamanla çoğalarak tüm bağırsak sistminde etkili olmasıyla bebeğin dışkısı yeşil renkli ve cıvık halde olabilir. Bunun temelinde ise hafif bir enfeksiyon veya gıda rahatsızlanması olabilir. Böylesi bir durumla kaşılaşılması halinde konu Uzman hekime bildirildiği taktirde Uzman hekim konuya ilişkin olarak bir kısım ilaç tedavileri uygulayarak tekrardan bebeğin dışkısının normal renge dönmesini sağlar.

Bebeklerde Tehlikeli Olan Yeşil Kaka

Bebeklerde ishalin etkisi ile yeşil renkli sıvı halde dışkının atılması tehlikeli olabilir. Her bebek için ishal oldukça tehlikeli bir durumdur. Sulu halde olan yeşil kaka enfeksiyon ve bakterilerin bağırsaklarda ciddi anlamda vücudu etkilemektedir. Bağırsağa yayılan bakteri ve virüsler zamanla çoğalarak diğer organları etkilemekle birlikte kakakın yeşil renkte olmasına neden olmaktadır. Ayrıca bebeğin kakasının yeşil olması enfeksiyonların hızlı yayıldığının işaretidir. Bu dönemde bebek çoğunlukla ağlar ve ateşlenir. Bu ateşlenmeler nedeniyle bebek ciddi rahatsızlıklar geçirebilir. Bu nedenle bebeğin ateşlenmesi enfeksiyonların yayıldığının göstergesidir. Bebek de sıvı halde gelen yeşil renkli kaka ciddi bir problem olması nedeniyle konu Uzman hekime bildirilmelidir. Uzman hekimin uygulayacağı ilaç ve gıda tedavi yöntemleri ile bebek kısa süre içerisinde kendisini toparlayacaktır. Ancak beklenmeyen bir durum söz konusu olması halinde bebek üzerinde ağlama ve yeşil kaka durumu devam etmesi halinde konu Uzman hekime acilen bildirilmelidir.
" } ] }