{ "title": "Yeşil Fasulye", "image": "https://www.yesil.gen.tr/images/yesil-fasulye.jpg", "date": "21.01.2024 09:36:22", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Yeşil fasulye, besleyici özelliği yüksek olan sebzelerden biridir. Amerika yeşil fasulyenin anavatanı olarak bilinmektedir. Baklagiller familyasına ait olan yeşil fasulye, sarılgan, bir yıllık sebzedir. Birçok türü olan fasulye, sırık ve bodur fasulye olarak gruplandırılır. Sırık fasulye, Ayşe kadın, şeker, çalı ve barbunya olarak, bodur fasulye ise ferasetsiz ve yer fasulyesi olarak gruplandırılır. Bitkinin çiçek kısmı sarı, beyaz, kırmızı ya da mora yakın bir renktedir.

Besin değeri olarak bakıldığında tazesine göre kurusunda değerler daha yüksektir. 100 gramı 340 kaloridir. Tazesin de ise 100 gramı 25-100 kalori arasında değişir. Kalsiyum, fosfor, demir, sodyum ve potasyum bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ayrıca A, B grubu, C ve E vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Kolesterol içermeyen bir bitkidir. Sağlık açısından inanılmaz faydalı olan fasulyenin bilindik bir zararı yoktur. Yetişkinlerin ve çocukların düzenli olarak tüketmesi gereken bir sebzedir.

Yeşil fasulyenin faydaları nelerdir?
" } ] }