{ "title": "Yeşil Mercimek Pilavı", "image": "https://www.yesil.gen.tr/images/yesil-mercimek-pilavi(2).jpg", "date": "20.01.2024 04:08:15", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Yeşil mercimek pilavı: Türk mutfaklarının vazgeçilmez pilav türlerinde biri de yeşil mercimek pilavıdır. Yeşil mercimek pilavı bulgur ve yeşil mercimek ile yapılır. Sadece yeşil mercimekten pilav yapılmaz. Aynı zamanda siyah ve kırmızı mercimek ile de pilav yapılır. Yeşil mercimek besin değeri bakımında oldukça yüksek olduğu için sağlığa çok yararlı bir baklagildir. Yeşil mercimeğin sadece pilavı yapılmaz. Çorbası, salatası, çiğ köftesi gibi yemek türleri de yapılır. Kalori bakımından çok yüksek değerlere sahip değildir. O yüzden sağlığına dikkat eden veya zayıflamak isteyen kişiler tüketebilir.

Yeşil mercimek pilavının malzemeleri
Yeşil mercimek pilavı nasıl yapılır?

İlk olarak yeşil mercimekler yıkanır ve haşlanması için ocağın üzerine bırakılır. Soğanlar soyulur ve pembeleşene kadar kavrulur. Soğanları tereyağı ve sıvı yağ ile yakılır. Soğanlar yandıktan sonra içerisine bulgur ve tuz eklenir. Pişen yeşil mercimeklerin suyu süzülmeden bulgurun üzerine eklenir. Bulgurun üzerini 1 parmak geçecek şekilde su konulur. Ocağın altı kısılarak orta ateşte pişirilir. Yeşil mercimek pilavı ne kadar dinlendirilirse o kadar lezzetli olur. Mercimeğin kaynayarak piştiği su eklenirse besin değeri daha fazla yararlı olur.
" } ] }