{ "title": "Yeşil Mercimek Yemeği", "image": "https://www.yesil.gen.tr/images/yesil-mercimek-yemegi(2).jpg", "date": "19.01.2024 04:07:46", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Yeşil Mercimek Yemeği, Halk arasında kara şimşek olarak bilinen yeşil mercimek yemeği son derece basit ve bir o kadar da lezzetli bir yemektir. Elbette müptelası olanlar kadar tadını pek beğenmeyenler de vardır. Ne diyelim damak zevki tartışılmaz fakat faydalı olması nedeniyle biraz da olsa tüketilmesi gerekmektedir. Yeşil mercimek lifli bir gıda olması nedeniyle sindirime, kilo kontrolüne ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda kabızlık gibi sorunlara iyi gelmekle beraber, hemoroidi olanların da tüketmesi gereken bir yemektir. Boşaltımın daha kolay olmasını da sağlayan yeşil mercimek yemeği iyi bir metabolizma hızlandırıcısıdır.

Yeşil Mercimek Yemeği Malzemeleri
Yeşil Mercimek Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimek için uygun bir kap seçin. Çok fazla su kullanmayacağımız için dar bir kap daha tasarruflu olacaktır. Önce sıvı yağı ekleyin ve ardından soğanları ince ince doğrayıp tencereye alın. Hafif pembeleşene kadar karıştırın ve salçayı da eleyerek bir iki dakika daha kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve tavuk suyu (İsteğe bağlı), tuz ve kara biberi de ekleyin. Su kaynamaya başlarken içine mercimekleri atın ve altını kısın. Üstüne bir kapak kapatın ve iyice kaynatın. Buharıyla iyice pişen yemekler her zaman daha lezzetli olur. Bunun için iyice pişmesi için ağır ağır pişirin. Arada tadına bakabilirsiniz. Umarım tarifi beğenirsiniz. Yanına cacık ve biraz pilav yaparsanız tam bir akşam menüsüdür.

Şimdiden sizlere afiyet olsun.
" } ] }