{ "title": "Yeşil Soğan", "image": "https://www.yesil.gen.tr/images/yesil-sogan.jpg", "date": "21.01.2024 16:48:04", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Yeşil soğan: her mevsimde rahatlıkla bulunan lezzetiyle ve içerisinde bulunan vitaminleriyle çok fazla tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Yeşil soğanı kokusundan dolayı çoğu kimseler tüketmekten kaçınırlar. Yeşil soğanın kokusunu bir yana bırakmak gerekir ve yemeklerin yanında, salatalarda bolca tüketilmesi gerekir. Yeşil soğanın faydalarını bilenler sofralarında eksik etmez ve tüketmekten kaçınmazlar. Yeşil soğanın faydaları saymakla bitmez içerisinde bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Yeşil soğanı çiğ olarak tüketirsek tam bir antibiyotik ve besin kaynağından faydalanmış oluruz.

Yeşil soğanın faydaları: Yeşil soğan başlı başına tam bir antibiyotik görevi görür.
Yeşil soğanın zararları: Yeşil soğanın iştah açıcı özelliği olduğu gibi kilo almayı tetikler, diyet yapanlar için yeşil soğan tüketilmemesi gereklidir. Midesi rahatsız olanlar az miktarda yeşil soğanı çiğ olarak yememesi gerekir.
" } ] }