Yeşil Mercimek Çorbası Yeşil mercimek, özellikle diyet yapmak ve dengeli beslenmek isteyenlerin vazgeçilmez kuru baklagillerinden biridir. Yüksek protein, lif ve vitamin içeriği sebebiyle sağlıklı bir besin kaynağı olan yeşil mercimek, sindirimi yavaş olduğu için kana geç karışır ve uzun süre tok tutar. Düşük kalorisi ile de dikkat çeken bu baklagil, sağlıklı yaşamı destekler. Yeşil Mercimek Çorbası İçin Malzemeler
Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir tencereye su konulur ve ocak üzerine alınır. Su kaynamaya başladığında yeşil mercimekler eklenir ve 15-20 dakika kadar haşlanır. Bu süre zarfında mercimeklerin fazla haşlanıp dağılmamasına dikkat edilmelidir. Haşlanan yeşil mercimeklerin suyu süzülerek tencereye alınır. Daha önce hazırlanan kuru soğan küp küp doğranır ve başka bir tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğanlar tenceredeki yeşil mercimeklere eklenir. Ardından domates ve biber salçası ilave edilerek karışıma iyice özleşene kadar pişirilir. Önceden doğranmış havuç ve isteğe bağlı olarak erişte ya da arpa şehriye de tencereye eklenir ve pişirme işlemine devam edilir. Çorba pişmeye yaklaştığında tuz, karabiber ve kekik ilave edilerek bir süre daha pişirilir. Pişen yeşil mercimek çorbası ocaktan alınarak bir kenara konur. Yeşil Mercimek Çorbasının Sosu Nasıl Yapılır? Yeşil mercimek çorbasının sosu için, bir tavaya yaklaşık 1 yemek kaşığı sıvı yağ konulur ve yağ kızmaya başladığında önceden hazırlanan nane ve pul biber eklenerek kavrulur. Sos, pişen yeşil mercimek çorbasının üzerine dökülerek karıştırılır. Çorbanız servise hazırdır. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun. |